Снимка: БТА
fallback

Дни, след като милиони протестиращи срещу климата призоваха за международни действия, а световните лидери разговаряха по темата по време на срещата на върха на ООН по въпросите за климата, организацията предупреждава, че е необходимо междуправителствено сътрудничество в глобален мащаб, което да се справи с настъпването на промяната, която вече е започнала, съобщава Bloomberg.

Oще по темата

Това е заключение от последния доклад в обем от 42 страници за промените, предизвикани от човека в световните океани и полярните региони.

Човекът е виновен за обширното намаляване на заледените райони с топящи се ледници, намалена снежна покривка и повишаване на температурите. Някои от тези промени могат да се окажат необратими в измерими от човешка гледна точка мащаби от време, посочват авторите на доклада, които са над 100 от 36 държави.

Океаните се затоплят непрекъснато от 1970 г. насам, поглъщайки повече от 90% от допълнителната топлина, която се задържа в атмосферата. Скоростта на това затопляне се е удвоила от 1993 г. насам. Океаните стават по-кисели и губят кислород, което може да застраши морските екосистеми. Морските животни и растения променят местообитанието си, тъй като температурата, киселинността и солеността се променят. Това от своя страна оказва негативен ефект върху страните, които разчитат на риболова за изхранване и търговия.

Още по темата четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Ботсвана

преди 4 години

Планетата се саморегулира и хората нямат никакво значение, поради мащаба. Все едно мравките да си мислят, че са хванали бика за топките. Просто хората са зомбирани и от там идват проблемите. Като се появи някой/някоя по ТВ и каже некоя дивотия и 99 % му/и верват. Зомбита.

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34За алчността затоплистите ли говориш? Не виждаш ли че те не говорят за засаждане на дървета, за чисти технологии при производството на вятърни турбини и батерии от Китай. А само за вдигане на такси.

32

Анонимен

преди 4 години

АЛЧНОСТА е най големият проблем в най новата история на Човечеството !

fallback