Снимка: Pixabay
fallback

Главният научен институт на Роскосмос ЦНИИмаш представи на Международния аерокосмически салон "Бурже-2019" концепцията на руската лунна изследователска програма, предаде ТАСС, цитирана от "Дарик".

Oще по темата

Антропоморфен робот ще управлява руския луноход

Първото кацане на естествения спътник на Земята е предвидено за 2030 г. Космонавтите ще проведат експерименти на повърхността, както и приложни научни изследвания. В този период на Луната ще работят също така автоматични космически кораби.

След това се планират редовни мисии и разгръщането на постоянна лунна база. Основният етап е набелязан в периода 2032-2035 г. Постоянната база трябва да бъде изградена именно до 2035 г. По време на редовните лунни мисии ще бъдат разположени ретранслатори, енергийни модули и роботизирани системи.

На този етап космонавтите ще провеждат редовни експерименти на повърхността на Луната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 4 години

Съюз е единственият действащ космически кораб който може да стигне успешно до Луната. Естествено ако ще се ходи ще е с него.

71

много си наивен

преди 4 години

До Xa-ха-ха:Това са го направили, ама в студио! Хи-хи-хицитирам ха-ха-ха-то: "Това американците го направиха първи през 1969 г,, а руснаците евентуално 2030 г. А дано ама надали..."

70

Жоро

преди 4 години

Добре известно е, че луната е куха и под повърхността и живее раса от хуманоидни рептили, които тайно контролират живота на Земята. Руската експедиция е обречена на провал.

fallback