Снимка: Reuters
fallback

Количеството на парникови газове, които блокират топлината в атмосферата, са достигнали нов рекорд, съобщи в Женева Световната метеорологична организация /СМО/, цитирана от Ройтерс и ДПА.

Oще по темата

В доклада на агенцията на ООН се казва, че не се наблюдава обрат в тенденцията на глобалното затопляне. Средните концентрации на въглероден двуокис са се повишили до 405,5 частици на милион през 2017 година. За сравнение те са били 403,3 на милион през 2016 година.

Друг индустриален парников газ също бележи увеличение, въпреки приетия международен мораториум върху него. Става дума за фреона, използван в хладилните системи, известен също като хлорофлуоровъглерод. Най-вероятното обяснение за този ръст се дължи на изпускането му в атмосферата от страни в Източа Азия.

"Без драстични съкращения на емисиите на въглероден двуокис и на другите парникови газове климатичните промени ще продължат да носят деструктивен характер с непоправими щети върху живота на Земята. Прозорецът за възможни противодействия на този процес почти е затворен", предупреди генералният секретар на Световната метеорологична организация Петери Талас.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Много пръдят мигрантите докато се додрапат до Европа. После пък *** от социали. Изводът е:"Убий мигрант, намали парниковите газове!"

12

До 13 Факт!

преди 5 години

Защо не поназнайваш поне малко за това, за което пишеш?!Основното замърсяване при автомобилите е с въглероден двуокис и затова данък МПС в Германия зависи от нивото на замърсяване с СО2. При коли на един и същи производител и една и съща мощност, бензиновите замърсяват с СО2 между 40% и 240% (3,4 пъти) повече от дизеловите коли.ФПЧ - нормите за тях са едни и същи за колите с Евро 5 и 6. Преди това няма норми за бензиновите. В България колите са много малък замърсител.Азотни оксиди - Германия

11

Факт!

преди 5 години

Да бе дизелови викаш да отделят азотни оксиди и прахови частици га да умрем от рак.Смяна на ДВГ е начина ама нали ако ги пипнат Германия ще изчезне от картата!

fallback