Снимка: Bulgaria On Air
fallback

"Сама се научих да се боря за това, което искам", казва 15-годишната Татяна, която може да се превърне в следващия български космонавт, който ще погледне земята отвисоко и, може би, ще докосне звездите.

Момичето се запознава с астрономията благодарение на баба си, с която разучават небесните съзвездия.

Тогава Татяна и нейните приятелки започват всяка година да опъват спални чували на поляната и да гледат в небесния танц на падащите Персеиди.

Oще по темата

И така един ден, заедно с родителите си, решава да опита да спечели стипендия за космическия обучителен център за деца на НАСА "Space Camp". И успява. Така, с още няколко деца, заминава за Турция в преследване на мечтата си.

В "Space camp" децата се разделят на тематични отбори и се състезават със знания.  Тя получи и специален медал от НАСА, за най-добър лидер.

Технологията на оценяване е тайна и включва наблюдение, а не само за енциклопедични знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Абе нека се изживяват децата. Сега им е времето. И аз на тази възраст четях списание "Космос",чаках времето когато парите ще изчезнат от обращение,всички ще седим в ракети или командни пунктове и ще ползваме роботи. Докато стигна до днес,да си броя стотинките за кисело мляко.Това е живота.Ако не си бил идеалист на млади години значи не си нормален.

19

ОНЗИ

преди 5 години

Първо, браво на момичето за желанието. Дано да го запази и да се развива в правилната посока. Второ- естествено "журналиста" или по-точно списвача на тази статия не си е направил труда да провери, че "Space camp" не е на НАСА, а е обучителен център създаден по модел на НАСА.

18

Discovery

преди 5 години

Баси... 20 коментара, кой от кой по-злобен. Някой дали избощо изгледа видеото докрай и се заслуша как говори момичето? Наистина ми е интересно на колко години са коментиращите и с какво се занимават.В края на видеото от всички участващи в този лагер там, избират нея за лидер на групата. Момичето е на 15 и изглежда като нормално 15 годишно момиче, нз какво очакват да видят коментиращите, та й обсъждат външния вид.Както и да е. Успех и дано не само докосне звездите ами и стъпи на Марс...

fallback