Снимка: Rеuters
fallback

С черни краски обрисува Стивън Хокинг бъдещето на хората. Прогнозата на британския физик-теоритик е, че ако човечеството не съкрати емисиите на парникови газове, рано или късно температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий.

Известният учен предупреждава дори, че Земята я очаква същата съдба като тази на Венера, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Хокинг припомня, че преди 4 милиарда години Венера е била точно копие на Земята - имала е атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е "изгоряла".

Огнен ад дебне и човечеството, което по думите му ще загине, заради климатичните промени на нашата планета.

А отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя щяла да се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години.

Хокинг не спести укора си и обвини президента Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда" на нашата планета, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 6 години

Бравос значи и ТИКВАТА ще изчезне ?

106

Реформаторски вход

преди 6 години

500 милиона години... ми то наближило бе!

105

Анонимен

преди 6 години

Никой не може да каже какво ще стане след 5 минути, та камо ли след няколко милиарда, на теория може и да изгори, но на теория, хората отдавна трябва да са се изнесли в друг квартал

fallback