Снимка: архив, Reuters
fallback

Учени установиха, че първите земни "тухлички на живота" са се появили в космоса, съобщи Лайф.

Изследването им освен това показва, че човекът може да е с извънземен произход.

Учените констатирали, че молекули на алкохола, захарта и аминокиселините могат да се появят в открития космос при сблъсъци между метан и други прости химични съединения с космически лъчи.

Сасан Есмаили и колегите му от университета в Шербрук, Канада, по изкуствен път създали макет на космоса и възпроизвели идентична с това космическо пространство атмосфера. "Междузвездната материя" периодично била подлагана на въздействието на магнитни полета и други видове излъчване, като били имитирани процеси в открития космос.

"Смятаме, че тези реакции, свързани с молекулярния синтез, са можели да имат определяща роля в биогенезата и формирането на простите "тухлички на живота" в Слънчевата система и да са имали ключово значение за зараждането на живота и химичната еволюция на органични молекули в други краища на Вселената", отбелязаха учените.

Резултатите от експеримента им сочат, че във вътрешността на макета започнали да се появяват свързани с "тухличките на живота" молекули - на ацетилена, захарта, алкохола, ароматните въглеводороди, които, според по-ранни преценки на учените, могат да възникнат единствено във вътрешността на бъдещи звездни системи.

Това свидетелства, че първите форми на живот може да са се зародили не на Земята, а в космоса, и потвърждава теорията, че човекът може да има извънземен произход.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Chemical Physics. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

тъй де

преди 6 години

Знаех си аз че Курвелийка е извънземна

30

Значи

преди 6 години

Човеко се е появил извън Земен...когато е заселил Земен тогава се е появила и Македония...

29

от друга планета съм

преди 6 години

да има резон сега дали точно тази теза на учените от Канада е ок не знам..но има доста теории и конспирации...

fallback