Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Пещерен дом на 30 000 години е бил открит в централната част на Китай при разкопки на обекта Лунцюан в провинция Хунан,  съобщи Синхуа.

Обектът датира между 50 000 и 30 000 години преди Христа – от период, изключително важен за изучаването на произхода на  съвременния човек.

При разкопките археолозите са открили над 1000 каменни  сечива, животински зъби и костни вкаменелости, както и следи от  използването на огън. По някои кости са личали белези от захапки и нарези.

Експертите смятат, че откритието е уникално в сравнение с  други, направени в страната, тъй като са намерени огнища,  каменни сечива и фосили на едно и също място.

Находката ще помогне на учените да изследват поведенческите  характеристики на съвременния човек. Тя е свидетелство за това,  че древните хора, които са живеели в пещери, са се  приспособявали към трудни климатични условия и терени.

 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До 16

преди 13 години

Много те моля да ми посочиш източника, от който да прочета за тези градове на 12000 години с недостижима архитектура. Ако си имал пред вид описанието на древната Атлантида, то тя още не е открита. А за каменната ера вземи прочети повечко. Тя още съществива в някои затънтени райони на Земята, където не са били посетени от съвременни зивилизовани хора.

16

до 8

преди 13 години

Това са пълни глупости. Открити са цели градове, датирани на 12000 (дванайсет ХИЛЯДИ) години, чиято архитектура трудно можем да постигнем дори и днес. Това с каменната ера са скалъпени теории от учени, които не искат да признаят, че т.нар. "missing link" просто не съществува! Археологически погледнато, човекът се е взел буквално от "нищото" - всичко останало са хипотези и спекулации без грам научни доказателства.

15

Маке (ла*но)

преди 13 години

Що влизате у дома вие бре????Бях отишъл за мадонска неденичка и винце ... прибирам се,некви жълтурковци шетат у дома!Ке ви пуцам ей!

fallback