Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

По време на срещата на върха на БРИКС руският президент Владимир Путин каза, че Близкият изток е на ръба на пълномащабна война.

"Военните действия, които започнаха преди година в Газа, сега се разпространиха в Ливан. Други страни в региона също са засегнати", каза Путин пред световните лидери по време на среща в Казан, предаде АФП.

Руският лидер също така заяви, че нивото на конфронтация между Израел и Иран рязко се е повишило. "Всичко това напомня верижна реакция и поставя целия Близък изток на ръба на пълномащабна война", заяви Путин.

Насилието в Близкия изток няма да спре до създаването на независима палестинска държава, каза Путин на срещата на върха, на която присъства палестинският лидер Махмуд Абас.

"Основното изискване за възстановяване на мира и стабилността на палестинските територии е прилагането на формулата за 2 държави, одобрена от Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН. Докато този въпрос не бъде разрешен, няма да е възможно да се прекъсне порочният кръг на насилието", добави руският президент. / БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

емо

преди 1 час

ако човек борави с фактите такива, каквито са, ще стигне до извода, че Путин е напълно прав. Защото израел бомбардира, когато си поиска: ливан, сирия, иран - в скоро време, поддържан от сащ и инфалтилния ЕС. в този аспект, коментарите на евро-атлантическите ибрикчий - центаджий са проява на безсилна злоба.

35

Българин

преди 2 часа

Сащ и Великобритания са заплаха за човечеството и трябва да бъдат заличени за да има спокоисвие

34

Кравар Евроатлантик

преди 2 часа

Айде да се обади в Хага и после да пуска мисли.

fallback