Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че изпращането на западни войски в Украйна ще доведе до пряк сблъсък между ядрените сили, предава "Анадолската агенция“.

Коментирайки на брифинг в Москва призива на френския министър на отбраната Себастиен Льокорню да се разгледа въпросът за разполагането на неядрени "сили за възпиране“ в Украйна, Захарова предупреди, че подобни действия ще имат "катастрофални последици“.

"Той (Лекорню) не е единственият представител на Запада, който се опитва да "флиртува“ с идеята за изпращане на чужди войски в Украйна. Практическото изпълнение на тази идея, знаете до какво ще доведе. Мога да повторя за тези който може да е забравил: Това ще доведе до пряк сблъсък на ядрени сили с катастрофални последици“, подчерта тя.

Лекорню направи забележките в понеделник, когато беше попитан за предложението на украинския президент Володимир Зеленски за разполагане на войски на НАТО на територията на страната му, като каза, че е съгласен, че съюзниците трябва да обмислят такава възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase