Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия изстреля един от най-големите си залпове с дронове срещу Украйна през последните месеци, насочени срещу Киев и други градове и разпалвайки пожар в индустриално съоръжение в западния регион Тернопол, съобщиха официални лица, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Противовъздушната отбрана е свалила 51 от 136 безпилотни летателни апарата, използвани в атаката, съобщиха военновъздушните сили в показанията си. Двадесет дрона все още са във въздуха, а 60 са в неизвестност, вероятно след като са били прихванати от системи за електронна война, се добавя.

Почти 50 пожарникари гасиха "мащабен пожар" в Тернополска област, написа военното управление в приложението за съобщения Telegram.

„Няма пострадали“, се казва в съобщението, което отказва да назове името на засегнатото съоръжение.

Военновъздушните сили коментираха още, че Русия също е изстреляла две ракети по северните райони на Чернигов и източния Донецк, но не казаха какво се е случило с тях. Няма незабавен коментар от Русия за последния й удар.

Атаката с дрон е причинила пожар в частна резиденция в район извън столицата и е нанесла щети на няколко други сгради, според губернатора Руслан Кравченко.

Регионът е бил под въздушна тревога повече от 12 часа заради атаката. Кравченко заяви, че няма жертви.

Всички дронове, насочени към Киев през нощта, са унищожени и няма съобщения за щети или ранени, каза Сергей Попко, началник на градската военна администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase