Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Кремъл заяви, че е твърде рано да се коментира детайлно плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски и че Украйна трябва да гледа по-трезво на нещата и да осъзнае безперспективността на политиките си, предаде Ройтерс.

Зеленски каза, че е възможно на конфликта с Русия да бъде сложен край не по-късно от следващата година, ако планът му за победа бъде реализиран сега.

Дмитрий Песков, говорител на Кремъл заяви, че украинският план вероятно е сходен с американския план, който според него се състои в това Киев да се сражава срещу Русия "до последния украинец".

Вашингтон, който предоставя оръжия и помощ на Украйна на стойност милиарди долари, казва, че Украйна сама решава как да действа по отношение на Русия.

От Москва допълниха, че много европейски страни започват да изпитват затруднения с мобилизирането на военната си индустрия в подкрепа на Украйна, предаде Ройтерс.

Дмитрий Песков каза пред журналисти, че Русия се надява политическият елит на Европа с времето да разбере, че подобни харчове са ненужни и противоречат на целите за икономическо развитие на европейските страни.

Песков направи това си изявление в отговор на въпрос за оръжейните индустрии на Франция и Германия. Самият говорител на Кремъл не назова нито една европейска страна и не каза как или защо те изпитват затруднения с оръжейната помощ за Украйна. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

редник от БНА

преди 1 час

За мен моята Родина България е по-важна от всички останали.На клетвата целунах БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ!!!Нека се знае това.Не бих воювал за друга страна.С нищо не съм длъжен на НАТО.Договор с тях ПОДПИСАН ОТ МЕН НЯМАМ!

49

П. П. Шариков

преди 2 часа

До Кирилов: Надяват се Путин да ги освободи от мъката, която изпитват, когато гледат как все повече българи връщат самочувствието си на европейци, демократи и свободни хора. Почти всички путинолюбци са дребни души, които копнеят за ,,силната ръка", за диктатора, който ще ,,сложи в ред" държавата; разбирай, ще даде на помагачите си власт над другите, а копейките ще издевателстват над тях под покровителството на окупатора. Ей това са им мечтите на русофилстващите: да върнат сталинизма в България..

48

Анонимен

преди 2 часа

Когато вмирисън руски спиртник говори за трезвеност е не само смешно но и жалко

fallback