Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Сърбия никога няма да се присъедини към санкциите срещу Русия , въпреки сериозния натиск от страна на западните страни, заяви вицепремиерът Александър Вулин в интервю за "Национальная оборона".

Oще по темата

„Именно в психологическата, етичната, духовната сфера западните страни искат да ударят, когато изискват от нас да въведем антируски санкции“, каза Вулин.

Той подчерта, че това би било удар не само за Русия, но и за Сърбия. Ако след цялата ни история, след вековно приятелство с Русия сме въвели такива санкции. Затова Сърбия никога няма да се съгласи на това, посочи вицепремиерът.

Всяко посещение в Руската федерация е още един шанс да потвърдим силния си ангажимент към Русия. И още веднъж да повторим нашата твърда позиция по въпроса за отказ от антируските санкции. Да отчетем желанието си за задълбочаване на сътрудничеството във всички сфери – не само в областта на сигурността, но и в икономиката, културата, спорта и др.

По време на посещението имах срещи с много високопоставени служители на Руската федерация. И това стана още една възможност да изразим благодарност към Русия за подкрепата на Сърбия по време на гласуването в Общото събрание на ООН на резолюцията за така наречения „геноцид в Сребреница“, което всъщност не се случи.

На свой ред Сърбия в момента е единствената страна в Европа, която не е подкрепила антируската истерия. Ние ясно разбираме, че съдбите на нашите страни са неразривно свързани и всяко поражение за Русия ще бъде едновременно поражение за Сърбия.

Също така по време на посещението си използвах възможността да благодаря за подкрепата, която Руската федерация ни оказа по време на безредиците в Белград и опитите за организиране на „цветна революция“, вдъхновена от западните разузнавателни служби. За нас беше много важно, че Русия ясно очерта позицията си, като твърдо заяви, че няма да подкрепя тези, които се опитват да дойдат на власт по противоконституционен начин, както се казва, от улицата", каза още Вулин.

По думите на Вулин, отношенията между Република Сърбия и Руската федерация никога не са достигали толкова високо ниво, колкото са днес, те са искрени и значими.

"Това беше най-улеснено от личните и приятелски отношения между президентите Александър Вучич и Владимир Путин. Сърбия, под ръководството на президента Вучич, не забравя и никога няма да забрави вековното братство на нашите народи", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

ПАНЧО

преди 1 седмица

До Паню БаирскиХвала на сърбите.Оказаха се по-достойни от българските дупедавци.

73

Паню Баирски

преди 1 седмица

Сърбите са жалки недоубити комунисти, руски слуги. За нищо не стават!

72

Анонимен

преди 1 седмица

Поне малко правопис да беше научило.

fallback