Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са поели контрола над две селища в Източна Украйна, което е последното постижение в стремежа им да осигурят сигурността на района на Донбас, пише Ройтерс.

Oще по темата

В доклад на министерството се казва, че селата Золота Нива и Зоряне Перше са били поставени под руски контрол. Общностите имат приблизително население от няколкостотин жители всяка. Двете села се намират на север и на юг от град Курахове, един от центровете на военни действия на източния фронт.

Официалните украински отчети за боевете не споменават контрола над нито едно от селата, което е загубено. Но украинският генерален щаб признава, че секторът Курахово е арена на най-тежките битки на източния фронт. За последен път Генералният щаб посочи Золота Нива в неделя като едно от двете села, подложени на поредица от руски нападения.

Миналата седмица украинските сили изоставиха разположения на хълм град Въгледар, по-на юг, след две години на успешна защита срещу последователни опити на Русия да го превземат.

Говорителка на украинската армия каза в понеделник, че руските сили са навлезли в покрайнините на източния украински фронтов град Торецк, североизточно от Курахово.

Руските медии цитират съветник на установената от Русия администрация на Донецка област Игор Кимаковски, който казва, че руските войски са навлезли в центъра на града от различни посоки.

"Сега те контролираха всички високи жилищни сгради."

Украински военни блогъри казаха, че руските войски са поели контрола над центъра на града и срещат съпротива, докато се опитват да превземат североизточните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Ха-ха

преди 16 минути

Това не е новина, а история от преди три дни. То и НАТО не признава за потопените корабчета с оръжие до Одеса, но цял свят знае за това от онзи ден.

30

Анонимен

преди 1 час

Не вярвам на руската пропаганда. Положението е трудно, но победите на Украйна са все по-близо до Киев.

29

Парцуцин

преди 2 часа

2села и 3 казана!Герап!

fallback