Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Адвокат в САЩ разкри, че представлява 120 души, обвиняващи хип-хоп магната Шон "Диди" Кумс в сексуални провинения, докато той очаква да бъде съден за трафик на хора, съобщи Асошиейтед прес.

Според адвокат Тони Бъзби делата ще бъдат заведени следващия месец, предимно в Ню Йорк и Лос Анджелис. Той описа жертвите като 60 мъже и 60 жени, като 25 от тях са били малолетни по време на инцидентите. Едното лице е било на девет години.

Обвиненията са за периода от 1991 г. до тази година.

"Този тип сексуално насилие и сексуална експлоатация не трябва да съществуват в САЩ или където и да е другаде. Това не трябваше да се допуска да продължава толкова дълго. Такова поведение създаде маса от хора, които са наранени, уплашени и белязани", каза Бъзби на пресконференция.

След обявяването на обвиненията в Тексас адвокат на Кумс каза, че музикантът  "не може да отговори на всяко неоснователно обвинение в това, което се превърна в безразсъден медиен цирк".

"Въпреки това, г-н Кумс категорично отрича като невярно и клеветническо всяко твърдение, че е малтретирал сексуално някого, включително непълнолетни", каза адвокат Ерика Улф. "Той очаква с нетърпение да докаже своята невинност и да се защити в съда, където истината ще бъде установена въз основа на доказателства, а не на спекулации".

Бъзби каза, че повече от 3280 лица са се свързали с неговата фирма и са заявили, че са били жертви на Кумс и че след проверка на обвиненията неговата фирма е решила да представлява 120 души. Други случаи все още се разглеждат. Той добави, че някои от клиентите му са говорили с ФБР.

Хората, които представлява фирмата на Бъзби, са от 25 щата, като повечето от тях са от Калифорния, Ню Йорк, Джорджия и Флорида. Посегателствата са били предимно по време на партита, където жертвите са получавали напитки с наркотици. В някои случаи млади хора са принуждавани към подобно поведение по време на прослушвания с обещания да станат звезди.

През септември Кумс бе арестуван в Ню Йорк. Обвиненията срещу него са, че е използвал "властта и престижа си", за да подтикне жертви от женски пол и мъже, работещи в сферата на сексуалните услуги, към дрогиране и старателно подготвени сексуални представления, които рапърът е организирал, участвал е в тях и често записвал. Кумс отрича обвиненията.

Кумс е едно от най-известните имена в хип-хопа, продуцент и изпълнител. Спечелил е три награди "Грами". Работил е с музиканти като Мери Джей Блайдж, Ъшър, Лил Ким. Той основава "Бед бой рекърдс" през 1993 г., модна марка - "Шон Джон", марка водка, телевизионен канал, като продава дяла си в него през юни тази година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Всичките като него

преди 31 минути

се вземат много насериозно като видят два кинта в джоба си. Накрая всички завършват по един и същ начин. Балко, че още много такива щъкат още на свобода.

25

Анонимен

преди 1 час

Някакви испаноезични са комбинирали видеото на дрогирания Бибър и са сложили снимка Диди отгоре. ега видях коментарите там, изглежда са го прибирали от зъболекар. Ама надрусан, вика имаш 4 очи, на показалеца вика имам 3 пръста, така ли ще бъде завинаги и надава протяжен вик.

24

Анонимен

преди 3 часа

Има снимки, видеа на партитата, афтърпартитата и други моменти. Има видео с надрусания Бибър сигурно на 15-16, халюцинира а някакъв в колата Диди сигурно му вика не смей да си пипаш устните

fallback