Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Украйна вижда и двамата кандидати за президент като потенциално проблематични, пише в свой материал "The Washington Post".

Мнозина са обезпокоени от твърденията на Тръмп, че войната може да бъде разрешена бързо, опасявайки се, че това може да означава преговори при условията на Русия, потенциално включващи териториални отстъпки и отказ от гаранции за сигурност от западните съюзници.

Междувременно други казаха, че вярват, че Харис ще продължи външната политика на Байдън, която много украинци и външни наблюдатели казват, че е водена предимно от страх от по-широка война, а не от добре обмислена стратегия за победа над Русия.

Разрешаването на Украйна да използва ракети с голям обсег на действие би било един от решаващите сигнали, че САЩ са решени да укрепят ръката на Киев в дългата и трудна война, пише още изданието.

Червената линия на администрацията на Байдън остава западното оръжие с голям обсег за нанасяне на удари дълбоко в Русия, въпреки че Украйна отдавна лобира САЩ да премахнат това ограничение. САЩ се опасяват от ескалация, но Зеленски смята, че предоставянето на Украйна на такива способности би било стъпка към прекратяване на войната, каза президентският съветник Михайло Подоляк.

"Премахването на тези неофициални ограничения несъмнено ще послужи като ключов индикатор, че са предприети решителни стъпки към прекратяване на войната", каза Подоляк. "Разбира се, това няма да доведе до незабавен край на всичко. Но ние искаме да видим светлината в края на тунела и искаме да разберем как и кога тази война ще бъде разрешена".

Ръководството на Украйна очаква следващата среща на контактната група за отбраната на Украйна във военновъздушната база Рамщайн в Германия — лидери на отбраната от над 50-те партньорски нации, които редовно се събират, за да координират оръжейната помощ за войната. Там Украйна ще види как групата е усвоила плана за победа, който Зеленски представя.

Зеленски не е представил публично този план, но посланикът на ООН Линда Томас-Грийнфийлд от САЩ каза на 17 септември, че е видяла части от него и че „той излага стратегия и план, които могат да работят“", пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 ден

това фъшкиьоидче е напуснало Червената Армия та някакви Червели лайнолинии нема да напусне или недай си Божкеле спазва. Хора ето го. Ето го виновника за 100-ци лилядите зажернени укр семейства причинявайкиСмъртта на синовете, братят и бащите им. Анатема

28

Руя

преди 2 дни

Какъв план бе Зельо.Украйна е ***.Съсипахте я ти и твоите благодетели.

27

Анонимен

преди 2 дни

На калпав космонавт и ракетата му е крива.

fallback