Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 180 г брашно
  • 1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 230 г йогурт
  • 200 г захар
  • 3 големи яйца
  • 120 мл зехтин екстра върджин
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

Приготвяне:

  • В дълбока купа комбинирайте захарта и яйцата.
  • Разбъркайте всичко добре.
  • След това добавете зехтина, йогурта, ванилията, содата, солта и бакпулвера.
  • Всичко се разбърква добре.
  • Накрая добавете брашното.
  • Трябва да се получи гладко тесто за кекс.
  • Изсипете тестото в тава, в която сте сложили хартия за печене.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 – 55 минути или до готовност на кекса.
  • След като изстине, може да поръсите с пудра захар.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 дни

От кога на киселото мляко му викате "ЙОГУРТ"? Абе вие се маскирате на българска медия, спонсорирана от Сорос и Америка за България, но започвам да се съмнявам дали реално редакторите ви са българи...

3

Петровнa

преди 4 дни

До хахах, недей сега така; разните *** блогъри, които комбинират захарта и яйцата откъде да знаят за кисело мляко :))) Пък и не е кууул.

2

Анонимен

преди 5 дни

По- добре краве масло, вместо зехтин. А зехтина за салати.

fallback