Снимка: БГНЕС
fallback

Делът на руснаците, изпитващи тревога е нараснал до 49% след нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск, което е рекорд, сочи проучване, проведено от Фондация "Обществено мнение" (FOM) и цитирано от обявената за враг на Кремъл медия Moscow Times.

Последният път, когато обезпокоените са били повече от по-хладнокръвните било през 2023 г., когато бойци от Руския доброволчески корпус и легион "Свобода на Русия" извършиха рейд в Белгородска област.

Според другия вражески за Москва сайт Meduza администрацията на президента Путин е инструктирала руските пропагандисти да подготвят населението, че боевете за района на Курск ще продължат повече от месец.

Според информацията властите възнамерявали да представят нахлуването на украинските въоръжени сили в един от руските региони като "нова нормалност" и да гарантират, че гражданите ще свикнат с това и ще спрат да го третират като нещо шокиращо. Според плана на Кремъл държавните медии ще трябва да обяснят на населението, че връщането на териториите ще отнеме време и "трябва да изчакаме".

Междувременно нахлуването на украинските въоръжени сили в руския регион срива рейтинга на президента Владимир Путин, отбелязва Moscow Times, позовавайки се на Фондация "Обществено мнение" (FOM).

Към 25 август нивото на "одобрение" на дейността му се е понижило до 72,4%, което е най-ниската стойност от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

265

Тръмп спира войната

преди 1 седмица

Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.

264

Величко

преди 1 седмица

Оффф ... ,пак ми се струва , че някой плаче на чужди гробища ! И ... колко е рейтинга на кукувея Джо Байдън ? А на нещастника Емануел Макрон ?

263

соловьов лайв

преди 1 седмица

Като почнат пак да се пукат тръбите на парното повече от миналата зима, тогава пишете за рейтинга на пудингс

fallback