Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руските сили са си върнали завзетото от украинските войски село Мартиновка в руската Курска област, предаде Ройтерс, като се позова на генерал-майор Апти Алаудинов.

Oще по темата
Командирът на съставения от чеченци специален отряд "Ахмат" е дал информацията пред руската държавна телевизия, уточнява агенцията, която прави уговорката, че неговите твърдения не са проверени по независим път.

Алаудинов заяви още, че украинските сили нямат пълен контрол над град Суджа в Курска област. Комплексът от тръбопроводи и измервателни газови пунктове в Суджа е последният преносен възел за руския природен газ, преди газопопроводът да излезе от границите на страната.

Според чеченския командир по суджанското направление неговите бойци са направили "много добри укрепления" и "защитават населени места".

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза днес, че украинска ракета е била свалена от руската противовъздушна отбрана в намиращия се в областта град Лгов, съобщи Ройтерс. От падналите отломки от ракетата са били ранени двама местни жители, добави Смирнов. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Нормална

преди 1 месец

До 115 Да укрите заеха почти 1000 кв.километра и се гордеят със това,обаче така и не разбраха че влизат във руския котел,сега им остава само или да загинат или да дигат кървавите си лапи и да се предават,много ги защитавате фашагите обаче не знаете какви са ги вършели от 2014 година на сам,отидете в Донбас Донецк Луганск вижте пострадалите деца и питайте майките на тези деца питайте старците,какво се е случвало там,на най големия си враг не му пожелавам да види това което аз видях.

108

До 114

преди 1 месец

То от капани и чували, ВСУ взе на рашистите 1000 кв. км за 10 дни

107

Нормална

преди 1 месец

Браво на руснаците не бързат да напредват в Куска област,искат да вкарат укрите в капан,всеки път нова тактика,укрите едно мислеха,но друго се случва със тях,укрите така и не разбраха че след боя юмруци не се размахват,преди да свършиш някаква работа трябва да помислиш,но при укрите не е така.

fallback