Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщи, че разполага допълнителна военна техника, за да противодейства на мащабното нахлуване на украинските въоръжени сили в граничната Курска област, където боевете не стихват вече четвърти ден, предаде Франс прес.

"Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от придвижването на формирования на руската армия в Курска област за укрепване на силите, водещи активни бойни действия с украинските военни формирования в Суджански район на областта. Колоните, прехвърляни към районите, където се изпълняват задачите, са оборудвани с многоцелеви ракетни системи за залпов огън БМ-21"Град", артилерийски оръдия, танкове, тежка гъсенична техника, камиони "Урал" и "Камаз", съобщи руското министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Многофункционални свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 на въздушно-космическите сили на Русия са нанесли удари по личния състав и военната техника на украинската армия в пограничен район на Курска област. Ударите са нанесени с авиобомби с универсален модул за планиране и корекция, който позволява да се нанасят високоточни удари от безопасно разстояние. След като получиха потвърждение от разузнаването, че целите са поразени, самолетите благополучно се върнаха на летището, от което са излетели", допълни министерството. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase