Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че очаква до края на годината постигане на “справедлив мир”. Съобщението му е разпространено в страницата на президентството. Зеленски обърна внимание, че е от основно значение за Украйна да се съкрати до минимум времето между обявяването на пакетите помощ от чужбина и използването им на фронтовата линия, съобщи Укринформ.

Зеленски засегна дейността по прилагането на украинската формула за мир. “В момента се водят преговори с членовете на работните групи по точките от мирната формула – как и кога ще дадем необходимото съдържание" за прилагането им”, заяви украинския президент.

“Целта ни остава същата: да подготвим реална основа за справедлив мир, който да сложи край на войната тази година. Това е постижимо", посочи Зеленски и продължи:

“Тази сутрин министърът на отбраната Рустем Умеров ми докладва за пакетите в подкрепа на Украйна. Абсолютен приоритет е да предоставим на войниците ни оръжия и съм благодарен на всичките ни партньори, които наистина доставят обещаното навреме. Сега готвим нови пакети, които да укрепят позициите на Украйна през есента", заяви Зеленски, цитиран от БТА.

Той допълни, че е изслушал и доклад от главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, който в момента е на фронтовата линия, за да определи специфичните нужди на украинските бригади и да прецени ситуацията в различните направления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase