Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Испания е новият европейски шампион по футбол, след като победи на финала Англия с 2:1.

През първите 45 минути двата отбора приспаха зрителите със скучен футбол, оценяван от коментаторите като тактически. Имаше само един точен удар в края на полувремето, дело на Фоудън, но вратарят на Испания Симон с лекота спаси.

Втората част започна с неприятна новина за Испания, след като стана ясно, че стожерът в халфовата им линия Родри е получил контузия и на негово място се появяви Мартин Субименди.

За сметка на това пък испанците реализираха смъртоносна атака - Дани Карвахал комбинира с Ламин Ямал, той напредна и подаде на непокрития Нико Уилямс, който реализира първото попадение.

Последваха силни минути, през които испанците на няколко пъти имаха възможността да удвоят, но с пропуски се отчетоха Олмо, Нико Уилямс и капитанът Алваро Мората.

Гарет Саутгейт отново сполучи със смените и Кол Палмър успя да изравни с удар извън наказателното поле на Коул Палмър.

Радостта на Англичаните обаче бе помрачена в три минути преди края. Резервата Микел Оярсабал се превърна в герой, след като отблизо засече перфектно центриране отляво на Кукурея.   

В продължението Англия имаше великолепен шанс да изравни, но удар на Джон Стоунс бе избит от Олмо от гол линията.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 1 месец

Кривозъбите инцести не можаха пак да се уредят я с дузпичка, я с продължение от 6 минути, я с някакъв друг подарък от съдиите...Че ако не бяха гореспоменатите, нямаше да излязат и от групите дори - ФАКТ.

115

Уембли, Бахрамов

преди 1 месец

Националният стадион на Азербайджан носи името на футболния съдия Тофик Бахрамов, останал в историята на футбола като един от двамата странични съдии на победоносния за Англия финал (4:2 след продължения, 2:2 в редовното време) срещу отбора на Западна Германия. Тогава Бахрамов се превърна в играча на мача, отбелязал от името на английския национал Хърст третия гол за домакините на Световното първенство през 1966 г.

114

Анонимен

преди 1 месец

с рогат треньор - толкова. За какво му беше да ги връща в защита, така хубаво почнаха да играят рогатите малко преди гола и малко след гола, но рогатият реши да играе за дузпи.

fallback