Снимка: Bulgaria ON AIR

Равносметката след руското нападение по детската болница - десетки убити и ранени. Европа, а и Запада като цяло осъдиха зверската руска атака, жертви на която станаха невинни деца. Днес в Киев е обявен ден на траур. Повече за ужаса разказва кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доц. Даниел Бенатов.

"Във въпросната детска болница се лекуват едни от най-тежките пациенти. Тя е близо до моята сграда. Ужасно е, че вчерашната атака беше през деня, когато хората отиват на работа и има интензивно движение по пътищата", коментира Бенатов в ефира на "България сутрин".

Той допълни, че хората стават все по-внимателни и още при първия сигнал за тревога се местят в бомбоубежищата си.
Една от сградите на болницата е напълно разрушена, а над 50 души са пострадали.

"Много бързо, след десетина минути започнаха да пристигат линейки, пожарникари, спасители, а след 30 минути започнаха да идват и обикновени хора от съседни квартали, които да помогнат да разчистят", разказа доц. Бенатов за Bulgaria ON AIR.

Според Бенатов Украйна няма да отвърне на удара, а причината е, че не иска да замесва още невинни деца. “Украйна няма да бомбардира детските болници, например в Белгород. Нашата държава не воюва с децата”.

По негови думи проблем пред Украйна е фактът, че не могат да използват оръжията си в дълбоката територия на Русия, а именно там се намират логистичните центрове на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase