Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че след удари от руска страна по родния му град в Южна Украйна, са загинали шестима души. Ранените са 11, предаде АФП.

"Руската ракетна атака срещу Кривой рог. В момента 11 души са ранени, а 6 са загинали", написа Зеленски в социалните мрежи. Президентът публикува и видеоматериал, който е заснет от службите за спешна помощ. На него се вижда как спасителите претърсват отломки в търсене на оцелели, а от разрушената сграда се вие дим.

Зеленски призова съюзниците на Украйна да увеличат доставките на сложни въздушни батареи, за да отблъснат руските въздушни атаки.

"Съвременните системи за противовъздушна отбрана могат да осигурят максимална защита на хората, нашите градове и позиции. И ние се нуждаем от тях във възможно най-голяма степен", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 седмица

Малко им е на Окрайнците и както виждаме Зеленското пак използва за да проси оръжия. Този е комичен вече.

13

Абе,

преди 1 седмица

Фют - каква световна общност те гони, в Европа откакто има писана история, всеки води войни със всеки. Няма друг континент, на който да се е случвало подобно нещо. Разни икономически зависимости създадоха болнородения ЕС. Ама се видя колко е ялов.

12

Анонимен

преди 1 седмица

тези дронове като компютърна игра, а убиват хора - гледах клип как поставят бомбата на дрона, после дистанционно го насочват точно като във видеоигра, пада и се взривява

fallback