Снимка БГНЕС
fallback

Кремъл е принудил хиляди мигранти и чуждестранни студенти да се бият заедно с руските войски във войната му срещу Украйна, добавяйки допълнителна сила за офанзивата си в района на Харков, според оценки на европейски служители, пише Bloomberg.

Използвайки тактика, използвана за първи път от наемническата група "Вагнер", руските служители все по-често са заплашвали да не удължават визите на африкански студенти и млади работници, освен ако не се съгласят да се присъединят към армията, според служители, запознати с въпроса, предава Фокус.

Отбелязва се, че някои африканци, които са в Русия с работни визи, са били задържани и са принудени да избират между депортиране и отиване на фронта. "Някои от тях успяха да се изплатят, за да останат в страната и да избегнат военна служба", е заявил един от европейските служители пред Bloomberg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

кремъл фалира и ако

преди 2 седмици

спечели войната, защото трябва да похарчи стотици милиарди долари за възстановяване на това, което разрушиха

53

Анонимен

преди 2 седмици

ленин фалира русия, путин я погреба. АМИН !

52

Анонимен

преди 2 седмици

АФРИКАНЦИ, КУБИНЦИ, НЕПАЛЦИ, ИНДИЙЦИ-ПРИЯТЕЛИ НА РАШИСТАН- ВСЕ ОТ ДЪРЖАВИ С "ВИСОКИ ДОХОДИ" В ИНДИЯ ИМА ЦЕЛИ "СЕЛА И ГРАДОВЕ" ИЗГРАДЕНИ ВЪРХУ ОСТРОВИ ОТ Б О К Л У Ц И- ЕТО ТОВА СА РУСОФИЛИ ОТ БРИКС И ЕВРАЗИЯ- ИСКАТЕ ЛИ ТАМ- ТВЪРДО НЕ- НАД 20 000 000 РУСНАЦИ СА В ЕС И НЯМА ВРЪЩАНЕ ЗА ТЯХ, НИЩО ЧЕ ИМ МИРИШЕ ДО АЙФЕЛОВАТА КУЛА- ТО И НА ЩЕРКАТА НА ЛАВРОВ И МИРИШЕ АМА И ТЯ ЖИВЕЕ ТАМ В ИМОТ ЗА МИЛИОНИ!

fallback