Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако нечии действия застрашават нашия суверенитет и териториална цялост, ние смятаме за възможно да използваме всички средства, с които разполагаме".

Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с ръководителите на водещите световни информационни агенции в центъра "Лахта", предаде Анадолската агенция.

"САЩ са единствената държава, която използва ядрено оръжие през Втората световна война - Хирошима, Нагасаки, 20 килотона. Нашите тактически ядрени оръжия са 70-75 килотона. Нека не се стига не само до употреба, но дори и до заплаха от употреба", каза Путин.

Руският президент отбеляза, че постоянно се опитват да обвинят Русия, че "размахва ядрена тояга".

"Ние имаме ядрена доктрина, вижте какво е написано. Ако нечии действия застрашават нашия суверенитет и териториална цялост, ние смятаме за възможно да използваме всички средства, с които разполагаме", подчерта Путин.

"Към това не бива да се отнасяме леко, а професионално“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Я, па Я

преди 2 седмици

До Фокстрот. Много сте смешни това руснята. Прочети каква сила ще плава до Куба и Венецуела и после драскай по форумите. Два бойни кораба технология от 70те години на миналия век, една подводница която едва се държи над водата, че ако се потопи не се знае дали ще изплава и опа... 3 пъти повече обслужващи кораби за ремонт и поддръжка. Това повече мяза на *** катун отколкото на боен флот. Но те руснята са си такива, като пауни, вечно плашат и заплашват но са гола вода...

116

Анонимен

преди 2 седмици

До путарин.... Он утанул...

115

Анонимен

преди 2 седмици

"Ако нечии действия застрашават нашия суверенитет и териториална цялост, ние смятаме за възможно да използваме всички средства, с които разполагаме". Кой не би го направил?

fallback