Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кремъл съобщи, че руският президент Владимир Путин е назначил своя приближен бивш телохранител Алексей Дюмин за секретар на Държавния съвет, консултативен орган на руския държавен глава, предаде Ройтерс.

Oще по темата
След като по-рано тази година бе преизбран за нов шестгодишен мандат, Путин назначи Дюмин за съветник, специализиран в отбранителната промишленост.

Тази сутрин на уебсайта на Кремъл беше публикуван и подписаният от Путин декрет, който удостоверява назначението на Дюмин в Държавния съвет.

Бившият кремълски съветник Сергей Марков каза по-рано този месец, че много хора вярват, че Путин вижда в Дюмин своя наследник. Руският президент започва нов шестгодишен мандат и се очаква да е на власт още много години. Въпреки че няма надеждна информация за това кого би посочил за свой правоприемник, от дълго време името Дюмин е предмет на спекулации сред московския елит, посочва Ройтерс.

Преди да бъде назначен в Кремъл по-рано този месец, 51-годишният Дюмин е бил областен управител на подмосковската Тулска област.

През 1995 г. Дюмин се присъединява към руската Федерална служба за отбрана, която отговаря за сигурността на кремълския елит, и охранява Путин по време на първите два мандата на държавния глава. Новоназначеният секретар на Държавния съвет е бил и заместник-началник на руското Главно разузнавателно управление.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 месеца

ами и у нас е така, премиерът Симеон Сакскобурготски назначи охранителя си за главен секретар на МВР

26

Анонимен

преди 3 месеца

И на килограм живо тегло не може да се мери Буци.

25

Анонимен

преди 3 месеца

Те академици си имат, ама последните им Нобелови лауреати избягаха на Запад.

fallback