Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА Новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.

РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия, се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

Някой си

преди 1 месец

До 212 Паню Баирски: *** ги натрепи по тъпите глави да те видя как точно ще стане! Те и американците си мислеха, че ще стане точно така, ама барабар с цяла Европа ядът дървото в момента. На мен друго ми е интересно - как 75 години липса на война в Европа и в света, в комбинация с отмяна и липса на задължителна военна служба в държавите от ЕС доведе до тотално крива представа за държавна и национална сигурност! Да плашиш държава като Русия с война е все едно да плашиш куче с кокал. Смешници!

208

Чичо Гошо

преди 1 месец

Като чета коментарите на умнокрасивите се чудя как може да има толкова заблудени, неуки и не мислещи хора.Вие сте позор за родителите ви.Всички разбраха че с Украйна и още много други е свършено само вие не разбрахте.Бог да пази България.

207

Анонимен

преди 1 месец

Всички знаеха още от самото начало как ще завърши дразненето на Русия в Украйна. И не се спряха. И сега се правят на изненадани. Накараха Украйна да предизвика руснаците за да позволят на Русия да си върне статуса на супер държава. За да си плашат децата с нея един ден. За да ги контролират по - добре. 500 амбициозни ервопейски мишока жеклаят да жертвар няколко стотин милиона за да си напълнят джобовете...

fallback