Снимка: БГНЕС

За втора поредна година самотен танк от съветската епоха се претърколи през Червения площад в Москва по време на парада за Деня на победата на Русия, което накара потребителите на социалните медии да се подиграват на военното шествие на президента Владимир Путин в ден, който традиционно се използва за демонстриране на мощта на страната.

Един танк Т-34 участва в парада в Москва за отбелязване на 9 май или Деня на победата, който е годишното отбелязване на поражението на нацистка Германия по време на Втората световна война. Както миналата година, тазгодишното шествие беше значително приглушено в контраст с предишни събития на фона на продължаващата война на Русия в Украйна, по време на която и двете страни претърпяха големи жертви и загубиха огромно количество военно оборудване.

Агентство, руски разследващ сайт, каза, че тазгодишният скромен парад показва, че войната в Украйна, започнала през февруари 2022 г., продължава да поглъща всички ресурси на руската армия.

"Наистина е смешно, че T-14 Armata не само се оказа твърде скъп за използване в Украйна, но също така не съществува в достатъчно големи количества, за да оцелее след изтощението на Парада на победата в Москва", написа Оливър Александър, OSINT анализатор, в Twitter.

"Този Т-34, легендарният съветски танк от Втората световна война, беше единственият руски танк, изложен днес на парада за Деня на победата на Червения площад“, каза Макс Седън, шеф на московското бюро за Financial Times."Останалите трябва да са заети някъде!"

Проукраинският потребител на X (((Tendar))) написа: Е, поне работи."

Друг потребител на X добави: "Нищо не говори повече за втората армия в света от самотен танк на парада ви за Деня на победата за втора поредна година."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase