Снимка: Pixabay
fallback

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.

"За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", заявява италианското издание.

Oще по темата

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание. /БТА, Асен Георгиев/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

321

демократ

преди 3 седмици

предлагам реферндум в украйна за спиране на войната... а сега де...

320

Върбата

преди 3 седмици

До реалист: за предатели като теб има място при мен.

319

Анонимен

преди 3 седмици

До Антинатовец:Като не ти харесва тук, отиваш в София на ул Латинка и ще те приемат с радост. Живеем във все още свободна страна където да ти търпят простотиите. Само да не започнеш да мрънкотиш като девствена мома после, че при руснаците тия номера не минават. Такива ги пращат пушечно месо на фронта.

fallback