Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че военнослужещи на САЩ в Украйна координират осъществяването на терористични атаки, предаде ТАСС.

Така тя коментира пред в. "Известия" изявлението на говорителя на американското министерство на отбраната Патрик Райдър, че американските военни в Украйна не участват в обучението на въоръжените сили на страната (ВСУ), а само осъществяват контрол върху доставките на оръжие на място и оказват подкрепа в областта на логистиката.

Oще по темата
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки", подчерта Захарова.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда одобрения по-рано от Конгреса на САЩ пакет от законопроекти за възобновяване на оръжейните доставки за Украйна, Израел и Тайван. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара и включва освен 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилни граждани в конфликтни зони, включително и в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

По-рано Райдър заяви на брифинг, че Вашингтон ще бъде в състояние да достави оръжия в рамките на няколко дни.

Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна, припомня ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

АРЕСТ ЗА БАЙДЪН

преди 1 месец

Окупация США от наркомани с помощи JOE BIDEN самая страшная диверсия после окупация Германия от ГИТЛЕР.. 1933...Срочно проверте все диверсии против Европа в том числе война против СССР на територия Болгария/ВОсточная УкраИНА>>Следят JOE BIDEN kak ПСИ НАРКОМАН...Владимиров Владимир /1952/псевдоним "ПУТИН" как самой наглой масовой убиец..последних 60 лет...НЕТАНЯХУ ВЕНИАМИН КАК самой наглой масовои анти СЕМИТСКИИ УБИЕЦ ПОСЛЕДНИЕ 10 000 лет убили более 8 000 СЕМИТОВ> за 12 месецов.

89

Анонимен

преди 1 месец

Ами знаем че западните нацита мразещи и нас Българите включително, без да подозират се управляват от ционистката Банкова мафия управляваща Уса,и ес те движат терористичните атаки те създадоха и ислямска държава.

88

82-ОМБР

преди 1 месец

Марче-мумиьо,пак си за изтрезвитела! Кое не разбра от това,че един милиард(най-развитите общества) твърдим,че именно родинатати спукана е терориста!?

fallback