Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руски православен свещеник, отслужил през март възпоменателна служба в памет на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални, беше отстранен за три години от изпълнение на духовните си задължения, съобщи Московската епархия на Руската православна църква, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата
В съобщението, което е поместено вчера на епархийската интернет страница, не се уточнява каква е причината за наказанието за отец Дмитрий Сафронов, което го лишава от право да дава благословии и да носи расо и свещенически кръст до 2027 г.

Той освен това ще бъде преместен в друг храм в Москва, където ще изпълнява задълженията на църковен помощник.

"След като изтече срокът на епитимията (наказанието - бел. ред.), въз основа на отзивите от мястото на носене на послушанието ще бъде взето решение дали е възможно той да продължи свещенослужението си", посочва епархията.

На 26 март Сафронов отслужи посетена от хиляди хора панихида в памет на Навални, който беше най-яростният критик на руска земя на президента Владимир Путин и който почина през февруари на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

за панахида на сатна

преди 4 месеца

и по-сериозно наказание трябва

19

До 16

преди 4 месеца

А по какви точки, алинеи, закони ( включително Божии) Русия посмя да нападне Украйна? Да убива хората там, да принуди милиони да напуснат родните си места, да разрушава градове и села, да отвлича деца?

18

Гризел

преди 4 месеца

Погребването е вид човешки дълг.Това че определен човек не ти харесва не означава,че трябва да трябва да захвърлиш тленните му останки и да откажеш да изпълниш нужните ритуали.Това граничи с варварство.На земята е имало много злодеи,които са положени в гробове и гробници.Държавниците следва да имат мярка в злобата и да помнят,че също са смъртни,както и че всеки човек ще отговаря сам за себе си пред своя Създател.

fallback