Снимка: Pexels от Pixabay

През следващите седмици ситуацията на фронта в Украйна най-вероятно ще се влошава. Това каза Кирил Буданов, началник на военното разузнаване на Украйна. Интервюто му идва на фона на борбата украинските сили да удържат руските войски, които скоро се очаква скоро да засилят настъплението си.

"По наше мнение в близко бъдеще ни очаква доста трудна ситуация", заяви Кирил Буданов пред украинската служба на Би Би Си.

"Армагедонът няма да се случи, както много хора говорят сега. Но ще има проблеми, които ще започнат от средата на май. Говоря по-специално за фронта. В средата на май, началото на юни ще бъде труден период", каза Буданов.

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили са спечелили територия край източния град Часов Яр. Ако градът, разположен на стратегическо възвишение, падне, Киев се опасява, че това ще отвори пътя на Русия към други важни градове в Донбас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руските сили искат да превземат града до 9 май, когато Кремъл отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase