Снимка БГНЕС
fallback

Кулинарният корифей Андре Токев описа ефектно разликата в цените на козунаците преди Великден. Особено когато стана ясно, че някои от тях може да надхвърлят космическата цена от 200 лева за килограм.  

Знаете, че "Ферари" и "Порше" имат различни цени, отколкото едно "Рено" и един "Фиат". Ние не може да определяме цената на козунаците. Производителите, сладкарите или пекарите решават каква да е тя, а ние ще решаваме дали ще искаме да закупим този козунак, заяви пред bTV той.

Има козунаци, за които пекарите сами си мелят брашното, купуват органични яйца и това ги прави по-скъпи продукти. Както има и бургер за 200-300 евро със злато и хайвер. Аз няма да си го купя, но има хора, които ще дадат тези пари, допълни шеф Токев.

Донякъде има и пиар. Някои ще го ползват този козунак за 200 лева и ще го купят дори и за подарък. За мен повече е маркетинг, заяви още кулинарният гуру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 4 седмици

Яж си ги! От алкохолици акъл нещем....

49

Аз

преди 4 седмици

Щом цената на козунака не е фиксирана от правителството, предприемачът с малка пекарна може и на 200 лева да ги продава ако има клиенти.Прав е шеф Токев. Така например около офиса има много места с обедно меню и някои си взимат и пакетирана вечеря оттам. Като можеш да си позволиш и не ти се занимава да готвиш или не можеш, твоя си работа как си харчиш парите. Аз готвя и не разчитам на такъв тип зареждане с храна, но не го осъждам. Ако е скъпо, просто не го купувам.

48

Анонимен

преди 4 седмици

Прав е - в България всичко е Рено, ама Рено 19 от 98-***. В чужбина има и Ферари.

fallback