Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при атаката в Красногорск край Москва. В профила си в социалната мрежа "Екс" държавният глава написа, че осъжда атаката, при която загинаха повече от 60 души и много бяха ранени.

Още по темата
"България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали", написа Радев.

"Изказвам съболезнования на опечалените семейства и изразявам солидарност с руския народ", допълва още президентът.

В петък стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, отне живота на над 60 души, а най-малко 145 пострадаха.

Според различни източници нападателите са били между трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматични оръжия. Първо са открили огън по охраната на залата, намираща се в Красногорск, което е северозападно предградие на руската  столица. След това нападателите са започнали да стрелят по зрителите, присъствали на концерт на групата "Пикник".

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението, предаде Ройтерс. Бойци на ИД "атакуваха голяма проява /.../ в покрайнините на руската столица Москва", твърди групировката в своя канал в приложението "Телеграм", цитирана от Франс прес. Джихадистката групировка твърди, че след нападението нейният отряд "се е върнал безопасно в базата си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase