Снимка: БГНЕС
fallback

Германската федерална прокуратура съобщи днес, че е повдигнала обвинения срещу офицер от службата за военни поръчки, за опит за предаване на секретна информация на руското разузнаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Германският гражданин, идентифициран от прокуратурата единствено като Томас Х., е задържан през август. Той е обвинен, че от май миналата година по собствена воля на няколко пъти е влизал в руското консулство в Бон и в посолството в Берлин, предлагайки сътрудничество.

Германските власти предупреждават, че страната, която е един от най-големите доставчици на военна техника за Украйна, е важна цел за руските шпионски операции, които са се засилили от началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г.

Федералната прокуратура съобщи, че в един от случаите Томас Х. е предоставил информация, придобита в рамките на работната му дейност с намерението да я предаде на руските разузнавателни служби.

Домът и работното място на задържания са претърсени. Прокуратурата не уточни естеството на информацията, която той се е опитал да прехвърли на Москва.            

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Христо Христов

преди 1 месец

Немците са некадърни и неграмотни комплексари. Винаги са били такива. Даже вече 79 години си нямат собствена държава... Както и преди 100 години де.

13

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

Да обвинят и другият,който шпионира за Украина. Няма никаква разлика между левият т..а..ш..а..К.. на СССР и другият му десен. Ако питате мен,Българският Кан О 'Боги..България.Наздраве!

12

И. Петров

преди 1 месец

Интересно, защо не е изпратил шпионската информация по пощата, а рискувал да ходи лично до руското посолство. Нещо ни вземат за мезе, май..

fallback