Снимка БГНЕС, архив

Посолството на САЩ в Русия издаде предупреждение, че "екстремисти имат планове да се насочат към големи събирания в Москва", и призова американските граждани да стоят далеч от места, където се събират хора, през следващите 48 часа.

От посолството не уточняват за какви заплахи става въпрос и кой може да стои зад тях. Посолството на Обединеното кралство в Русия също повтори препоръката, издадена от САЩ, съобщи "Киев Индипендънт".

На 7 март Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че нейни агенти са предотвратили потенциална терористична атака на "Ислямска държава" срещу московска синагога. Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че агентите на ФСБ са убили няколко бойци, които са планирали нападението.

Не е ясно дали инцидентът е свързан с предупреждението на САЩ.

Понастоящем САЩ имат предупреждение за пътуване "ниво 4 " за американските граждани, които обмислят да отидат в Русия, което е най-високото ниво на подобни препоръки.

В предупреждението, което гласи "не пътувайте", се добавя, че може да има непредвидими последици поради пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна и ограничените възможности на посолството на САЩ да оказва помощ на американските граждани.

Налице е и повишена "възможност за тормоз и отделяне на американски граждани за задържане от руски държавни служители по сигурността"./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase