Снимка: Pixabay

САЩ нямат данни, че Русия се подготвя да използва ядрени оръжия и ще продължат да следят ситуацията отблизо, заяви днес, цитиран от Ройтерс, говорителят на Държавния департамент Матю Милър пред репортери, след като руският президент Владимир Путин предупреди, че Москва има оръжия, с които да поразява цели в западни страни.

"Не за първи път виждаме безотговорна риторика от страна на Владимир Путин. Това не е начин, по който лидер на страна с ядрени оръжия трябва да говори", заяви Милър.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин вчера заяви, че Западът искаше да създаде "декадентска държава", но вместо това загуби.

"Всичко, което Западът измисля, създава реална опасност от ядрена война. В крайна сметка те трябва да разберат, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Създават реална опасност от конфликт с използване на ядрени оръжия и по този начин от унищожаване на цивилизацията", заяви Путин.

По думите на Путин Русия е стълб на демокрацията и той няма да позволи никой да се меси във вътрешните й работи.

Руският президент заяви, че хората трябва да се обединят, за да се борят за суверенитета на Русия. Той призна, че е благодарен на всички борещи се за интереса на "отечеството", добавяйки: "Прекланям се пред вас".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase