Снимка: БГНЕС

Сътрудниците на Навални казаха, че нито една катафалка не се съгласява да откара тялото на политика в църквата на иконата на Божията майка "Утоли моите скърби" в Марино, където ще бъде отслужена опелото на 1 март.

"Първоначално не ни позволиха да наемем погребална зала, за да се сбогуваме с Алексей. Сега, когато в църквата трябва да има само панихида, ритуалните агенти ни казват, че нито една катафалка не се съгласява да откара тялото там. Неизвестни се обаждат на всички екипи и ги заплашват да не носят никъде тялото на Алексей", пишат сътрудниците на Навални.

Според бившия ръководител на щаба на Навални Леонид Волков всички шофьори на катафалки „получават обаждания от непознати и ги заплашват, за да не вземат тялото на Алексей от моргата и да го занесат където и да е".

"Това е чиста лудост. Само това е достатъчно Путин, Собянин и всичките им поддръжници да горят в ада", написа Волков.

На 28 февруари сътрудниците на Навални съобщиха, че опелото на политика ще се състои в църквата на иконата на Божията майка "Утоли моите мъки" в Марино на 1 март в 14:00 часа. След това Навални ще бъде погребан на Борисовското гробище.

В навечерието на погребението полицията започна да патрулира в района близо до гробището. На входа са подготвени метални бариери. Същите бариери бяха пренесени и в църквата, където ще бъде опелото. Освен това, както пише Сота, в църквата бяха разлепени плакати, забраняващи аудио и видеозапис, а над олтара беше монтирана камера за видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase