Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руската Федерална служба за сигурност е задържала жена с двойно гражданство – американско и руско, в град Екатеринбург в Урал, по подозрение в държавна измяна чрез набиране на средства за украинските въоръжени сили, предаде Ройтерс, като се позова на Федералната служба за сигурност.

33-годишната заподозряна, която живее в американския град Лос Анджелис, щата Калифорния, е набирала парични средства за украинска фондация, чийто краен потребител е била украинската армия, заявява ФСС.

"Федералната служба за сигурност в Екатеринбург пресече незаконната дейност на 33-годишна жителка на Лос Анджелис, която притежава двойно гражданство на Русия и САЩ", се казва в изявлението на ФСС, цитирано от руската държавна агенция ТАСС. Ройтерс посочва, че ТАСС не споменава името на жената.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Боби

преди 2 месеца

До Чико Аутопсия и то пълна със събиране на доказателства пред съда не се прави за един ден. Закона дава на службите 15 дни минали са колко 4-5 два от които почивни. Християнски ценности ли говорим? УПЦ ОТНЕМА/КРАДЕ в Ъкрайна храмове строени и поддържани от РПЦ от 1000та година до сега. Не ги затваря и да си построи свои - ОТНЕМА/КРАДЕ строеното от друг. Е главата на РПЦ как няма да поддържа СВО която връща откраднатото?

33

Анонимен

преди 2 месеца

Де да можехме да задържаме и тук националните ни предатели!

32

Чико

преди 2 месеца

До 13 факт-Какво и е държавното на държавата Русия ? Хич го няма!!!Не дават тялото на Навални на майка му-не само че тази територия не е държава,но и етика няма там.Нямат и християнски ценности,щом шефът на църквата им е полковник и подържа войната.Путин сяда на щика,както се казва,но на щика може само да се облегнеш.Седнеш ли,а той е седнал,няма да видиш нищо хубаво.

fallback