Смъртта на Навални няма да се отрази на преизбирането на Путин като президент след по-малко от месец.

"Около 80% ще гласуват за него. Но се променя в морален аспект, защото все повече хора неизбежно си мислят, че днешна Русия прилича на сталинския Съветски съюз. Вече се надигна вълна на възмущение", заяви пред Bulgaria ON AIR международният анализатор Огнян Дъскарев.

Според него е подозрително, че тялото на опозиционера все още е в неизвестност и допусна, че руските власти искат да "нагласят" аутопсията.

Дъскарев подчерта, че Путин е непредвидим и може да се очаква всичко.

"За Путин е важно да внуши на руснаците обсадно положение - те са обсадени отвсякъде, целият Запад ги мрази и трябва да се защитават. На Запад се чуват гласове дали изборите да бъдат признати за законни. Ако един военнопрестъпник спечели избори, законно или не, какво значение има?", каза още той.

"В Русия, където действа правилото "страх", диктаторският режим вероятно смята, че е укрепил още повече позициите си. Един пароноик на власт винаги има опасения, че един човек дори от лагера може да повлияе по някакъв начин. От отвъдното гласът му звучи и сега. Режимът на Путин навлезе в един безпредел. Успехът на Путин е, че успя да убеди мнозинството руснаци, че страната се бори на живот и смърт за оцеляване. Путин успя да фашизира руския народ. Много по-лоши очаквания трябва да имаме от него, отколкото от Хитлер. В близко време едва ли Русия ще се либерализира", коментира от своя страна журналистът Чавдар Стефанов.

Стефанов е на мнение, че Путин се страхува като параноик и чувства потенциална заплаха отвсякъде.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase