Снимка: БГНЕС
fallback

Майката на руския опозиционен лидер Алексей Навални каза, че синът й е бил "жив, здрав и щастлив", когато го е видяла за последен път на 12 февруари, предаде АФП.

"Не искам да чувам никакви съболезнования. Видяхме го в затвора на (12 февруари) на среща. Беше жив, здрав и щастлив”, каза тя.

Негов съдружник също отсече: "Не бързайте да го погребвате!"

"Нямаме причина да вярваме на държавната пропаганда. Лъжеха, лъжат и ще продължават да лъжат. Ако е вярно, тогава не е "Навални е мъртъв", а "Путин уби Навални" и само по този начин. Но аз изобщо не им вярвам. Не бързайте да погребвате Алексей", заяви Леонид Волков.

Мы не имеем никаких оснований верить госпропаганде.
Если это правда, то не «Навальный умер», а «Путин убил Навального» и только так.
Но я им не верю ни на копейку.

— Leonid Volkov (@leonidvolkov) February 16, 2024

През август 2023 г. московски съд призна Навални за виновен в предполагаема "екстремистка дейност" и го осъди на общо 19 години затвор.

Навални неведнъж се е оплаквал от условията в наказателната колония, като директно ги е наричал изтезания. Критикът на Кремъл съобщи, че е бил лишаван от сън, не е получавал медицинска помощ и умишлено е бил поставен в килия с осъден за убийство затворник, който страда от тежки заболявания и не спазва лична хигиена. Освен това не му е бил разрешен никакъв контакт със защитниците или роднините му.

 Последният пост на Навални в Instagram е публикуван на 14-февруари. Той е обяснение в любов на съпругата му.

"Между нас има градове и хиляди километри", гласи публикацията. "Но чувствам, че си близо всяка секунда и те обичам все повече и повече"

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Алексей Навальный (@navalny)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 2 месеца

Защо Путин ще убива Навални и то по време на избори,той е в затвора, някой иска да взриви Русия , тук има външна намеса,искат хаус и размирици, да свалят Путин, нещо взеха да ни правят на ***.

133

Анонимен

преди 2 месеца

Дали пък не го гътнахаа украйнците този .джуджето зеленски доста доволен по Тв преди малко.

132

Другарят Путин

преди 2 месеца

Поздравления госпожо Нахална - синът ви вече няма да предателства и нахалства! Радваме се че Нахалника освободи света от присъствието си!

fallback