Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин се е срещнал със семействата на руски военни, убити в боеве в Украйна. Срещата се е състояла вчера, когато Русия отбелязва Бъдни вечер, предаде ДПА, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Путин е приел семействата в резиденцията си в Ново Огарьово, край Москва. Преди това за роднините на загиналите военнослужещи е била организирана изложба и специална програма, предава БТА.

Песков поясни, че Путин след това заедно с роднините на загиналите военни, е присъствал на Рождествена меса в църква в пределите на резиденцията в Ново Огарьово.

Преди литургията президентът е разговарял откровено и продължително със семействата на убитите военни. Той ги е поканил и да се присъединят към него на вечерята по повод Бъдни вечер.

Канейки семействата на убити във войната военнослужещи, Путин вероятно се опитва да се представи като загрижен за нуждите на тези хора преди президентските избори през март, на които той отново се кандидатира, отбелязва ДПА.

В Русия има също така нарастващи протести, като семействата искат мъжете, мобилизирани за войната в Украйна, да бъдат върнати у дома, допълва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase