Снимка: БГНЕС

Църковните служби в навечерието на руската православна Коледа, която се чества на 7 януари, са отменени "поради оперативната обстановка", съобщи кметът на Белгород Валентин Демидов.

Според съобщенията при удара на 30 декември по Белгород, който се намира на около 40 км от украинската граница, са загинали 25 души и са ранени над 100, съобщи "Киев Индипендънт".

Киев не пое отговорност за удара, който беше нанесен ден след като Русия предприе масирана въздушна атака срещу Украйна, при която загинаха над 50 души и бяха ранени 160.

Няколко медии съобщиха, че украинските сили са нанесли удар по военни обекти в Белгород на 30 декември, като се позоваха на анонимни източници от специалните служби на Украйна.

На 5 януари губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че властите са започнали да преместват жителите от Белгород в градове на север, по-далеч от границата с Украйна.

"Виждам няколко призива в социалните мрежи, в които хората пишат: "Страхуваме се, помогнете ни да стигнем до безопасно място". Разбира се, че ще го направим! Вече преместихме няколко семейства", твърди Гладков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase