Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл заяви, че в момента не съществува необходимата основа за мирни преговори между Русия и Украйна, а предложеният от Киев мирен план е абсурден, тъй като изключва Русия, предаде Ройтерс.

"Наистина смятаме, че темата за преговорите в момента не е актуална", заяви пред медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Великобритания е провалила шансовете за мирно споразумение през 2022 г., като е оказала натиск върху Киев да откаже проектоспоразумение, предложено малко след като Русия изпрати войски в Украйна.

"След това нямаше никакви предпоставки за преговори, а имаше още по-малко предпоставки, след като Украйна всъщност юридически забрани всякакви преговори с руската страна", подчерта Песков.

През октомври 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който официално обяви перспективата за каквито и да било украински преговори с Путин за "невъзможна", след като Русия заяви, че е анексирала четири региона в Южна и Източна Украйна.

Песков отправи и критики срещу предложения от Зеленски мирен план, известен като неговата "мирна формула", който според говорителя на Кремъл се стреми да постигне мир без участието на Русия, пише БТА.

"Най-малкото, това е абсурден процес", заяви Песков.

Мирният план на Зеленски, състоящ се от 10 точки, призовава за изтегляне на руските войски, прекратяване на военните действия и възстановяване на държавните граници между Украйна и Русия, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

До До 23

преди 4 месеца

Мдаа! види се колко си чел и колко знаеш история! Язък, че имаш такива титли значи! Ако ги имаш де! Щото така като чета какво пишеш май май идея си нямаш от история! Ся за парите дадени от САЩ еми за тебе не знам ти "си" "историка" ама като гледам Франция и Германия и Италия как се развиватт със парите дадени от САЩ след ВСВ и като гледам Българя Румъбия и другите любители на рашстан след ВСВ дето НЕ са взели пари от САЩ и айде историко ти кажи КОЙ е по-добре! историк! той да мисли не може!!!

31

РККА

преди 4 месеца

Слава на Русия!Слава на Путин!Победата е наша!

30

До 23

преди 4 месеца

Мислиш ли че парите дадени от Америка и Европа, няма да се върнат двойно и тройно,това за жълтиците,загиналите никога няма да се върнат,това за боя,и каквото са взели руснаците няма да го отстъпят това за солта,поне мисли реалистично .Ако можеш да мислиш де. Ааа и Америка вече спря да дава пари,гласувано е в сената .

fallback