Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Владимир Путин нареди на армията си да превземе град Авдиевка в Донецка област до края на годината. Кремъл иска да „започне годината с победи на фронта“. "Задачата е не просто да вземем Авдиевка преди 1 януари, а да го вземем възможно най-скоро.

Доколкото разбирам, Владимир Владимирович иска да спомене тази победа в новогодишното си обръщение. Ако не се получи, няма страшно, но по-добре е да се получи. Такива указания, доколкото знам, са предадени от Москва“, пише Telegram каналът „Кремълска табакерка“, цитиран от украинската агенция УНИАН.

В същото време не всички са доволни от тази заповед на Москва, защото руската армия търпи големи загуби в битките със защитниците на Украйна - до 600 души на ден, съобщава БГНЕС.

"Ако сега от 200 до 600 войници на ден умират и губят ръце и крака край Авдиевка, можете ли да си представите какво ще стане, ако засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им каза, че ще има демобилизация, така се надяват да оцелеят. Някои дори се прострелват в крака, за да не тръгнат на щурм. Знам два такива случая. И сега като капак това бързане...", оплака се един от руските офицери.

Окупаторите смятат, че е възможно да превземат Авдиевка преди Нова година, но се съмняват, че тази задача все пак ще бъде изпълнена. По-рано Путин постави задачата да превземе Авдиевка преди 1 декември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

Това

преди 5 месеца

Ли е новия наратив на радио Киев? :)))))

222

Анонимен

преди 5 месеца

Как не се намери един руснак с топки да ликвидира злобното джудже. Германците са правили над 50 опита за ликвидация на побърканият Хитлер. Явно руснаците за нищо не стават. Умират безропотно като скотове за дворците, яхтите и властта на путинскта каста.

221

cazzo duro

преди 5 месеца

До дежурните по путин :Как сте бе мишочета ?Търсите ли си вече нова работа ?Изкарахте ли някакъв курс ?Придобихте ли някакви умения ?Скоро няма да име кой да ви плаща за "работата". Да натискаш копчето "изтрий", ако някой каже нещо против жужето. :-)))Такива "специалисти" никой не търси:-))) рублите свършиха:-)))

fallback