Снимка БГНЕС
fallback

Унгария предупреди днес, че ще наложи вето на присъединяването на България към Шенген, ако тя не отмени таксата върху транзита на руски газ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на изявление от днес на унгарското министерство на външните работи.

Това е първото официално потвърждение от правителството на Виктор Орбан за тази позиция, след като през последните дни тя бе съобщена от "Файненшъл таймс" и коментирана от премиера акад. Николай Денков като комуникация на ниско официално ниво.

България отлага на този етап таксата за транзит и внос на руски природен газ в размер на 20 лева за мегаватчас, анонсира Кирил Петков (ПП - ДБ) в кулоарите на Народното събрание преди 5 дни. Той посочи, че страната от седмици работи с Европейската комисия за изготвяне на цялостен механизъм за тази такса и когато той бъде готов, тогава ще бъде приложен.


Вчера стана ясно, че Нидерландия е дала съгласието си за присъединяването ни към шенгенското пространство. Това бе съобщено от нидерландското министерство на правосъдието. За окончателно решение обаче трябва гасуване от нидерландския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

Анонимен

преди 4 месеца

Направо се кефя,на ПП че получат сърцебиене ,а толкова се пъчеха

251

Анонимен

преди 4 месеца

Принципно Руснаците доста глупаво правят политиката си в БГ. Вместо да дават всичките си пари за пропаганда и разни ферми за ботове копейки - та , да бяха давали пари на хората - или за детски градини, за старчески домове..., за полезни неща за обществото, то обществото щеше да обича Русия, заради всички добри неща , които прави...Ама то не! Пари за пропаганда против Запада и език на омразата , който уж трябва да борим?!!!?

250

Браво на Орбан

преди 4 месеца

Това се нарича държавничество, но в България няма кой да го разбере!едните са кукли на конци , а другите са 109% га лф они!

fallback