Снимка БГНЕС
fallback

Председателят на ДАНС е издал заповед за отнемане на статут за пребиваване, акредитация за работа като журналист, експулсиране и забрана за влизане на територията на Европейския съюз на руския гражданин Александър Гацак.

Заповедта е издадена поради наличието на достатъчно данни, че под прикритието на журналист Гацак е извършвал разузнавателна дейност у нас, съобщава БНТ.

Гацак е бил призован за връчване на заповедта в дирекция "Миграция" на МВР на 29 септември, а по-късно и в ДАНС. Не се е явил и ДАНС са поискали съдействие от МВнР за връчване чрез посолството на Руската федерация в София.

Oще по темата
Александър Гацак е кореспондент на вестник "Русийска газета" у нас. Вчера изданието публикува информация по случая, от която става ясно, че Гацак е информиран за действията на българските власти от Руското посолство в София и оттогава се намира на територията на посолството и не я е напускал.

Случаят провокира и остър коментар от страна на руското външно министерство. В "Телеграм" говорителят на ведомството Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни мерки на действията на българските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Магелан

преди 6 месеца

Точно така.Изгонете всичките ватенки от БГ.А Мутрафонова със всичките мужици от посолството ги натоварете на един стар ЗИЛ и ги гонете в Рашистан!Заключвай те им посолството както те заключиха църквата.Болшевиките са атеисти и по време на Сталин са избивали свещенници и са разрушавали православни църкви.

73

наташа

преди 6 месеца

До Анонимен В зоологическата градина 7 леопарда

72

Анонимен

преди 6 месеца

Хей марионетки на посолството, спрете се, спрете се, защото от тези напъни най-много да страда България.

fallback