Снимка: БГНЕС

Коментарът на американския президент Джо Байдън, в който той нарече подкрепата за Украйна и Израел "инвестиция", показва, че Вашингтон се възползва от марионетните войни, а не се бори за идеи, заяви говорителка на руското външно министерство, предаде Ройтерс.

Вчера Байдън заяви, че подпомагането на двамата съюзници на САЩ е "умна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност на поколенията", като се опита да събере подкрепа за нови пакети помощ.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че коментарите на Байдън издават циничен подход, информира БТА.

"Преди наричаха това "борба за свобода и демокрация"," каза тя. "Сега се оказва, че това са просто изчисления. Това винаги е било така, те просто заблуждават света, използвайки ценности, които Вашингтон никога не е защитавал."

"Нищо лично, просто бизнес", каза тя, използвайки коментар, станал известен във филма "Кръстникът", за да обобщи това, което според нея е истинската позиция на САЩ по отношение на конфликтите в чужбина.

"Войните традиционно са "умни инвестиции" за САЩ, тъй като те не се провеждат на американска земя и те не се интересуват от разходите, които поемат другите", каза Захарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase