fallback

Руският опозиционен лидер Алексей Навални обяви, че ще бъде преместен в килия с още по-строги условия на задържане, ден след като руски апелативен съд потвърди наложената му 19-годишна присъда за екстремизъм, предаде Франс прес.

В момента Навални се намира в наказателна колония в Мелехово, на 250 км източно от Москва, където редовно е изпращан в дисциплинарна килия. Този път предстои опозиционният политик да бъде затворен в килия, известна като "ЕПКТ" - единичната килия с най-тежки условия в системата на руските затвори.

"Вчера, веднага след обжалването на делото срещу мен, ме отведоха в комисията и обявиха, че поради моята непоправимост ще бъда преместен в ЕПКТ за 12 месеца", обяви Навални чрез съобщение в социалните мрежи. След ареста си през януари 2021 г. той общува основно чрез съобщения, изпратени до адвокатите му и след това публикувани в социалните мрежи.

"Една година ЕПКТ е най-тежката възможна присъда в затворническите колонии", обясни Навални. Той добави, че се чувства "като уморена рокзвезда на ръба на депресията, която е достигнала върха на класациите и вече няма към какво да се стреми". (БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Сту

преди 8 месеца

Цял живот бедна мишка. Цял живот на руска заплата да си. Акълът ти е колкото на дървесна жаба. Ако ти изпляскам един шамар ще ти фръкнат стотинките от джобовете сигурно. Жълтак, с 10 лева на ден си, сигурно си носиш хляб и салам на работа.

34

Анонимен

преди 8 месеца

Само да попитам в тази интелектуална размяна на реплики , кой е путинофила и кой е краваря, че изгубих началото

33

Сту

преди 8 месеца

Колко злобен и комплекриран калтак. Ей за тва цял живот ще си бедна мишка. Какво като си напишеш адреса. Ще дойдат фенките отдолу да те викат, щото си брад пит ли? Кой знае каква торба с л@ *** си на живо. *** русофил, беден.

fallback