Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия съобщи, че в ранните часове на днешния ден силите за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили украински дрон, летящ към Москва, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Този инцидент за пореден път наруши за кратко разписанието на полетите над руската столица.

Властите съобщават за над десет предприети атаки с дронове срещу Москва през последния месец, като по време на инцидентите се налагаше временно прекратяване работата на летища.

Според Ройтерс изглежда, че с тези атаки се проверява от различни направления готовността за действие на руската ПВО около Москва.

Последният дрон е бил свален в района Люберци югоизточно от столицата, съобщи руското министерство на отбраната.

Държавната авиационна агенция "Росавиация" съобщи, че за известен период и трите столични летища са ограничили полетите, но впоследствие нормалният въздушен трафик е бил възстановен.

Ройтерс припомня, че Москва съобщи за първите атаки с украински дронове срещу руската столица през май, когато две безпилотни машини се бяха насочили към Кремъл, но не причиниха щети. По-голяма част от дроновете биват прихващани от руската ПВО, но има и такива, които поразиха офиссгради в бизнесквартал на руската столица.

Украйна не поема отговорност за извършвани атаки по цели на руска територия, въпреки че официални представители на Киев често изразяват задоволство от тези главоболия за противниците си в Москва.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

дедо Груйо

преди 8 месеца

Рашките вече рупат дедовия в Украйна. ДЪРТИТЕ червени komu. нисти в Раша са за трепане и тричане. Обаче няма народ там, който може да мисли.

22

Ехаа

преди 8 месеца

До Русофил САШистините включиха Земята в неприятелските спътници след като челинджър гръмна 20 км от нея/барабар с екипажа/. Кравар к0х

21

Кравар мучи на луна

преди 8 месеца

До Анонимен19 Чемодан, вокзал, София - това е оригиналът, изписан на паметника на българските опълченци осквернен от укрите. Жълтопаветната *** толкова заслепена от фобия го "прекръства".. Живи да ви ожалят, дребнави долни човечета.

fallback